Annons
Annons

Att fixa till ett eget hemmaspa är bland det enklaste och billigaste man kan göra!

1. Se till att du har några helt lediga timmar framför dig när du inte har något annat planerat. Nu är det time för hemmaspa! Bjud in en kompis om du vill det (då kan ni ju blanda masker ihop och hjälpa varandra), eller ta en eftermiddag helt för dig själv. Det kan vara riktigt skönt ibland! En fördel med en kompis är ju i och för sig att ni kan ge varandra lite skön ryggmassage, vilket onekligen skapar extra spakänsla.

2. Stäng av mobilen och datorn en stund och försök uppskatta att vara utan allt det där för ett tag. Det kan faktiskt göra under när man vill känna sig riktigt lugn!

3. Plocka fram rena, mjuka handdukar och tänd lite ljus. Det är små knep, men de gör skillnad! Lite lugn musik kan också göra susen, om du vill låtsas som om du checkat in på ett riktigt spahotell!

4. Efter en lång vecka i trånga skor och en massa promenerande på fötterna kan ett fotbad vara rena himmelriket. I det varma fotbadet kan du lägga lite salt, honung och olivolja för att göra fötterna riktigt mjuka, om du inte har någon annan fotprodukt att hälla i förstås. När du haft i fötterna ett tag kan du använda en fotfil för att fila runt hälarna så att du blir riktigt mjuk. Som avslutning kan du fixa till naglarna och kanske måla dem i en snygg färg? Sist av allt kan du smörja in fötterna med en skön kräm och ta på dig ett par rena strumpor.

5. Om du inte nöjer dig med ett fotbad kan en ordentlig skrubbning i duschen vara en fin idé. En skrubb är jättelätt att göra hemma på olivolja och socker eller salt (salt är lite grövre), och om du vill ha lite godare lukt är det bara att avsluta med en skön duschkräm. Efteråt kommer du känna dig som en nyfödd bebis! Ja men nästan…

6. När du ändå står där i duschen är det skönt att göra en hårinpackning. Även detta går att blanda till hemma. Ta 3 dl majonnäs och en avokado, blanda ihop och fördela i nytvättat hår. Om du har extra fett hår, blanda i lite citronjuice, och är ditt hår väldigt torrt, plocka fram olivoljan här också och släng i ett par matskedar. Låt sedan inpackningen verka i 20 minuter innan du sköljer håret.

7. När du är nyduschad är en ansiktsmask nästa steg. Dina porer är öppna av all varm ånga och är då extra mottagliga för en skön behandling. När det gäller masker ska man se till sina egna behov, och det går att googla fram i princip hur många spännande recept som helst, men här följer några tips:

– Banan och havregryn passar att blanda om du har problemhy som gärna blir fet.
– Äggvita och yoghurt kan blandas för att ge dig ett lent ansikte.
– Mosa en avokado så har du en färdig mask direkt. Superlätt!
– Jordgubbar är också bra för problemhy. Även dessa kan blandas med naturell yoghurt.

Man kan mixtra och testa med många olika ingredienser, allt är ju naturligt! När du har låtit masken verka, tvätta bort med cirkulerande rörelser i ansiktet eller torka av med en varm, blöt handduk.

Om du vill kan du lägga tunna gurkskivor på ögonen medan masken verkar. Det kan kännas uppiggande för huden runt ögonen och är ett gammalt välbeprövat knep!

8. Skrubba läpparna! På vintern får vi här uppe i Norden lätt nariga läppar som verkligen inte är roliga att dras med. Ett bra tips är att alltid smörja in läpparna med ett välgörande läppbalsam över natten (gärna med bivax), men du kan också göra en läppskrubb då och då. Blanda honung och strösocker och se till att sockret verkligen känns. Smörj in läpparna med blandningen och massera med fingrarna under någon minut innan du sköljer bort smeten.

9. Smörj in dig! Efter allt skrubbande och tvättande är det underbart att smörja in kroppen i en väldoftande, härlig kräm. Investera i ett body butter eller en skön lotion eller leta upp något ni har hemma, det viktigaste är att du smörjer in dig! Ansiktet smörjer du med en ansiktskräm.

10. Hoppa i dina skönaste myskläder och känn dig fräschare än någonsin!

Har du några bra tips för ditt eget lilla hemmaspa?

Pin It on Pinterest