Annons
Annons

Stjärnskott är en rikstäckande klassisk artisttävling för barn och ungdomar upp till 16 år (födda 2002 eller senare), med syfte att skapa en scen för nya unga artister och ett forum för framtidens stjärnor.

Tävlingen har arrangerats i över 30 år och är landets äldsta och mest talangfulla tävling och många nu stora stjärnor har medverkat i Stjärnskott och flera andra av Lingman Co. tävlingar. Bland annat så har, Sanna Nielsen, Robin Stjernberg, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sandén, Hilda Stenmalm, Wiktoria, Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt, Jessica Andersson, Amy Diamond och Omar Rudberg (The FO&O) medverkat. Listan kan nästan göras hur lång som helst!

Stjärnskott 2018 består av en sommarturné som besöker flera städer runt om i Sverige. I varje stad har vi så kallade delfinaler. Där utses en vinnare som går vidare till den stora finalen som hålls i slutet på sommaren.

Hur går då tävlingen till?

Alla delfinaler har upp till 8 deltagare, där alla framför en valfri låt. Man får givetvis spela ett instrument själv, men det vanligaste är en låtbakgrund. Efter att alla deltagare framträtt, utses en topp tre som får framträda igen. Därefter utses en vinnare av dagsfinalen som får medverka i den stora finalen.

Vad vinner man då?

Utöver äran och en stor pokal, ser vi också till så att vinnaren får spela in en nyskriven låt i en professionell studio och få den mixad av producenter som jobbat med den svenska – och internationella – musikeliten. Låten kommer att släppas på Spotify och iTunes tillsammans med Lingman & Co Management.

Mer om Stjärnskott och hur du anmäler dig hittar du HÄR.

Pin It on Pinterest