Annons
Annons

Pirrar det till i magen när du tänker på att det snart är dags för skolstarten?

Oavsett om du ska tillbaka till samma klass, samma skola eller om du ska byta helt och hållet kommer den här listan garanterat lugna dina nerver inför skolstarten!

1. Gör skolstarten och nervositeten till något bra!
Tänk inte så mycket på att du är nervös – kalla det för att du är pirrig i stället! Pirrig inför att träffa kompisarna igen eller förväntansfull över att träffa många nya vänner!

2. Skaffa koll!
Ibland kan det lugna nerverna lite om man känner att man har full koll på läget. Hur ser nya skolan ut? Vilka går i din klass? I dag finns det mesta, och de flesta, att hitta på nätet och i mobiltelefonen. Kanske kan du till och med säga hej till några blivande klassisar redan innan du börjar?

3. Planera!
Kvällen innan du börjar – se till att lägga fram kläder du ska ha på dig och packa väskan med bra-att-ha-grejer (typ pennor, block och så vidare). Det finns inget värre än att behöva stressa en morgon när man redan är superdupernervig och stressad inombords.

4. Du är långt ifrån ensam!
Om du ska byta skola kan det så klart kännas extra nervöst med en helt ny klass, nya lärare och nya rutiner. Om hela klassen är ny kan du ju slappna av med tanken på att ni alla säkert är lika nervösa, pirriga och förväntansfulla. Är du däremot ensam ny i klassen kan du räkna med att de nya klasskompisarna kommer vara nyfikna på dig. Våga ta kontakt, fråga om hjälp och du kommer garanterat få nya vänner på nolltid!

5. Låt mobilen ligga i väskan!
När man är nervös är det lätt att ta till sådant som gör oss trygga, typ mobilen. För erkänn … Hur många gånger har du inte plockat upp mobilen bara för att du känt dig obekväm? Våga låta mobilen vara och lägg fokus på att lära känna dina nya klasskamrater för att inte hamna i en sits där du liksom fryser ut dig själv.

6. Du har gjort det förut!
Du har bytt klass förut, eller hur? Kanske till och med skola, visst? Vi är många som bytte både skola och klass när vi slutade förskolan och det var dags för lågstadiet. Klarade vi det då, ja … Då klarar vi det igen!

Pin It on Pinterest