Annons
Annons

Jag går på fotboll och när vi var på cup för inte så länge sedan så hände det någonting. Jag är målvakt tillsammans med en annan tjej. Vi är ofta med varandra …

… bara vi två men vi går på olika skolor. På denna cup hittade jag hennes hårband och jag planerade att ge det till henne. Jag tänkte på henne och funderade på om jag var kär i henne. När hon satt alldeles framför mig fick jag fjärilar i magen. Jag har bilder på henne i min mobil och hon fick aldrig tillbaka sitt hårband – jag har det på handleden och ingen får låna det. Jag tar aldrig av det heller. Är jag lesbisk och förälskad i henne? Eller inbillar jag mig? Måste ha svar!

/Tjej, 12 år

Svar: Vad härligt det låter! Jag kan inte svara på om du är förälskad eller lesbisk – det kan bara du själv komma fram till. Tiden kommer att utvisa vad du egentligen känner. Du kan mycket väl vara förälskad i den här tjejen. Eller så är det andra känslor du känner, känslor som påminner om förälskelse. Beundran, hängivenhet, vänskap och starka känslor som lätt kan förväxlas med förälskelsen. Många är osäkra på sin läggning och då är det lätt att förväxla dessa känslor med att vara kär. Med tiden kommer det att bli klarare, men oavsett vad du känner så är det äkta och starkt och viktigt. Om du känner att du behöver prata med någon så kan du vända dig till skolsyster på din skola. RFSL – Riksföreningen för sexuellt likaberättigande – har ett ungdomsförbund som du kan läsa mer om på www.rfslungdom.se. Där kan du få kontakt med andra som också funderar på det här med sin sexuella läggning. Lycka till!

Pin It on Pinterest